SMACZKI Z INSEKTAMI DLA PSA: 80G

Cena:
23,90 zł
Brutto

Wybór odpowiedniej przekąski do treningu niekiedy stanowi duże wyzwanie dla opiekuna. Wynika to z faktu, że psiak zmaga się nietolerancjami lub alergiami pokarmowymi, a do tego jest bardzo wybredny. W takiej sytuacji Syta Micha przychodzi na ratunek i oferuje smaczki z insektami. To monobiałkowe przekąski, niewielkich rozmiarów, których skład opiera się o białka zwierzęce pochodzące od zwierząt innych niż przeżuwacze, czyli Hermetia illucens inaczej larwę muchy żołnierskiej. Jadalne białka owadów dla psa to mistrzowska alternatywna charakteryzująca się niską alergennością o wysokiej strawności. Wabiące zapachem i nietuzinkową miękką strukturą smakołyki z powodzeniem można podawać szczeniakom, dorosłym jak i starszym czworonogom. Jeśli szukasz smaczków, w którego składzie nie znajdziesz zbóż, kurczaka i innych zbędnych wypełniaczy, smaczki z insektami od Sytej Michy to doskonały wybór.

Ilość
Wysyłka od 1 do 5 dni roboczych

Skład: Larwa Hermetia illucens 47%, batat 20%, jabłko 7,5%, truskawka 7,5%, gliceryna roślinna, minerały.

Skład analityczny: 16% białko, 12% tłuszcze, 17% wilgotność, 5% popiół surowy, 15% włókno surowe.

Specyfika samej larwy muchy czarnej to przede wszystkim: wysoka zawartości pełnowartościowego białka, bogatego we wszystkie niezbędne aminokwasy stanowiące doskonały budulec dla tkanki mięśniowej, obecność kwasu laurynowego o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych, źródło kwasu palmitynowego i oleinowego wpływających korzystnie na pracę układu krwionośnego, w tym poziom cholesterolu, źródło witamin i minerałów, tj. mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń i fosfor. Oprócz owadów, w składzie możemy znaleźć jabłka i truskawki mające pozytywny wpływ na trawienie. Co więcej, zawarte nich polifenole łagodzą stres oksydacyjny, który przyczynia się do redukcji stanów zapalnych w psim organizmie. Dodatkowo, obecność związków organicznych w jabłkach i truskawkach, poprzez obniżenie pH treści pokarmowej, tworzy korzystne warunki dla wzrostu probiotycznych szczepów bakterii, tym samym ogranicza rozwoju patogennej mikroflory.