• Wyprzedaż!
  • -25%

KSIĄŻKA: O ŻYWIENIU TWOJEGO PSA

Cena:
69,00 zł
51,75 zł Zniżka 25%
Brutto

Książka poszerza wiedzę na temat praktycznych zagadnień żywienia psa. Merytoryczna dawka wiedzy od najlepszych specjalistów.

Liczba stron: 289. Oprawa miękka.

Ilość
Wysyłka od 1 do 5 dni roboczych

O ŻYWIENIU TWOJEGO PSA PRAKTYCZNIE - praca zbiorowa pod redakcją dr Jacka Wilczaka

Żywienie psa to temat najbliższy wielu opiekunom. Wciąż poszukują wiedzy i informacji jak żywić psa, jak optymalnie wybrać właściwe produkty z gąszcza propozycji rynkowych. Książka „O żywieniu Twojego psa – praktycznie” w przyjazny sposób poszerza wiedzę na temat żywienia psa i  pomaga skonfrontować własne obserwacje z wynikami badań naukowych. Dostarcza ogrom wiedzy od najlepszych specjalistów, podpartej najnowszymi wynikami badania i rozbudowaną bibliografią.     

To pozycja obowiązkowa dla każdego opiekuna psa i każdego kto z opiekunami psa współpracuje - pracowników sklepów zoologicznych, dietetyków, behawiorystów, trenerów. Autorzy przybliżają nie tylko problemy współczesnego psa takie jak otyłość, stany zapalne jelita grubego, alergia pokarmowa ale i wyzwania opiekuna – czym i jak karmić, wpływ żywienia na zachowanie oraz jak odnaleźć się w gąszczu współczesnych rozwiązań. Książka „O żywieniu Twojego psa – praktycznie” wyróżnia się bardzo atrakcyjną szatą graficzna, zwracającą uwagę na najważniejsze kwestię. Artykuły wzbogacone są o grafiki, wykresy i tabele.

Autorzy artykułów to największe autorytety w dziedzinie  żywienia zwierząt domowych. Jakie zagadnienia poruszają?

Dieta w praktyce - karma monobiałkowa alternatywą dla alergika? - Dr Agnieszka Kurosad

Uroczo okrągły czy poważnie chory - jak działać skutecznie przy nadwadze i otyłości? - Dr Jacek Wilczak

Olejek CBD - panaceum czy placebo? - Prof. dr hab. Michał Jank

Przez żołądek do serca - wyzwania żywieniowe psów małych ras - Dr Joanna Zarzyńska

Z kangurem, chrząszczem a może na bazie jajka - nowe źródła składników odżywczych - Dr Karolina Hołda

Piękna kupa - cel do osiągnięcia - Dr Jacek Wilczak

Probiotyki - potrzeba wymagająca ostrożności - Prof. dr hab. Michał Jank

Włókno pokarmowe - kiedy, dlaczego, za i przeciw - Dr Olga Lasek

Produkty zbożowe - niedocenione ziarno owsa - Dr hab. Wioletta Biel

Głodny, czyli zły - jak żywienie wpływa na zachowanie - Dr Sybilla Berwid-Wójtowicz

Dzika czy hodowlana - ryba w diecie psa - Agnieszka Cholewiak-Góralczyk

Biologiczna potrzeba a emocje i przyjemność - karmienie zwierząt z perspektywy behawiorysty - Andrzej Kinteh-Kłosiński.